domingo, 6 de setembro de 2015

Xurelos




 ¿ Que vos parece? Teñen boa pinta, non si?
  Xureliños de tempada, peixe rico e saudable.
  As veces na casa queíxanse porque teñen moi-
  ta espiña. A solución pasa por abrilos pola me-
  tade e con paciencia retirárllela. Se non tedes
  moita práctica, sempre lle podedes pedir á pes-
  cantina ou ó pescantín que volo fagan.
  Poñemos sal, pimenta, allo ( ó  gusto) e pasá-
  molos pola tixola.
  Como acompañamento, uns cachelos ou unha 
  ensalada. Ainda que non hai impedimento para
  poñer ambalas dúas cousas.


  (¿Qué os parece? ¿Tienen buen aspecto, verdad?
  Jurelos de temporada, pescado rico y saludable.
  A veces en casa se quejan porque tienen mucha 
  espina. La solución está en abrirlos por la mitad
  y , con paciencia, retirársela. Si no tenéis mucha 
  práctica,  siempre le podéis pedir a la pescadera
  o pescadero que os lo hagan.
  Ponemos sal, pimienta,ajo (al gusto) y los pasa-
  mos por la sartén.
  Como acompañamiento, unas patatas cocidas o
  una ensalada. Aún que no hay ningún impedimen-
  to para poner las dos cosas.)








Ningún comentario:

Publicar un comentario